TPE digitaal: In Memoriam Joeri Gorter

TPE digitaal: In Memoriam Joeri Gorter

Berichtdoor admin » 01 feb 2009 18:09

De redactie van TPEdigitaal schreef:Op donderdag 9 oktober is een verkeersongeluk onze collega-redacteur Joeri Gorter (38) fataal geworden. Joeri wilde op zijn roeifiets van de oost- naar de westkust van de VS reizen. Onderweg naar de Grand Canyon werd dat plan echter wreed verstoord. Een zeer waardevol, creatief en vooral warm en innemend persoon is daarmee uit het leven weggerukt.

Joeri trad begin 2007 toe tot de redactie van TPEdigitaal. Voor ons als redactie lag er op dat moment een grote uitdaging: het opzetten van een nieuw digitaal tijdschrift voor economen. Met zijn enthousiasme, creativiteit en overtuigingskracht heeft Joeri aan deze onderneming een onontbeerlijke bijdrage geleverd, met name aan het opzetten van de website. Joeri wilde dat TPEdigitaal een strak uiterlijk zou krijgen, zonder poespas, maar ook met ruimte voor ideeën buiten de mainstream. Met veel geestdrift wierp hij zich op het organiseren van het themanummer over Brede Welvaart. Juist aan de grenzen van de economische wetenschap, daar waar grotere, beschouwende vragen de plaats innemen van details en conventies, voelde hij zich het meeste thuis.

Zijn veelzijdigheid en het aanstekelijk enthousiasme uitte Joeri niet alleen in zijn werk. Joeri kon volledig opgaan in het spelen van piano en het beoefenen van diverse sporten. De rode draad in zijn leven was dat hij alles met passie deed en daarbij de grenzen van zijn creativiteit en vermogen opzocht. Het is des te triester dat juist één van die passies hem noodlottig is geworden.

Bovenal was Joeri gewoon een warme, leuke jongen. Altijd net iets te laat op redactievergaderingen, getooid met zijn excentrieke roeifiets-outfit en een soort mijnwerkershelm met koplamp erop. Plaatsnemend aan tafel, iedereen met open blik aankijkend, met die voor hem zo typerende mix van milde vriendelijkheid en lichte spot. Het is helaas niet meer.

Wij wensen de familie en vrienden van Joeri heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.
bron: tpedigitaal.nl
admin
Site Admin
 
Berichten: 21
Geregistreerd op: 19 jan 2009 17:47

Keer terug naar AfscheidswoordenWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron