Tinka den Arend: afscheid?

Tinka den Arend: afscheid?

Berichtdoor gorterkok » 20 jan 2009 14:28

Tinka den Arend schreef:Ik word zo vrolijk als ik aan Joeri denk, de dingen die wij samen hebben meegemaakt en ook van alle verhalen over Joeri. Ik vind het heel bijzonder hoe herkenbaar de verhalen zijn, ondanks dat Joeri is veranderd en gegroeid. De herinneringen aan Joeri van lang geleden en van heel verschillende mensen gaan over de Joeri zoals ik hem ken.
Tegelijkertijd maakt het me heel verdrietig. Mijn beeld van Joeri is zo levendig. Vol enthousiasme! Een beeld van iemand die op zoek is naar geluk, maar die ook zorgt dat hij het vindt! Soms in kleine en soms in grote dingen.
Dat maakt het besef daarna des te moeilijker dat Joeri er niet meer is. Dat we het zullen moeten doen met herinneringen. Met elkaar. Met foto’s. Met verhalen.
Afscheid nemen kan niet. Dat wil ik ook niet. Afscheid nemen is iets als ontkennen of negeren. Je zegt gedag tegen iemand die niet weggaat. Die niet eens weg zou kunnen gaan, al zou hij het willen.
Joeri zit in ons allemaal. In onze herinneringen, de manier waarop wij naar dingen kijken, hoe wij dingen beleven. Joeri leeft in onze gedachten. Even enthousiast als anders, ontzettend lief en zo zichzelf!
Dus afscheid nemen? Dat zeker niet.

Posted at 3:52PM, 12 November 2008 PST
gorterkok
 
Berichten: 21
Geregistreerd op: 19 jan 2009 21:15

Keer terug naar AfscheidswoordenWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron